Over ons

Collectief leiderschap
De Venwoude Sangha kent een collectief leiderschap, bestaande uit de drie leraren Marijke Heetveld, Mauk Pieper en Pauline Botden een samenwerking met mede-dragers, te weten Leon Gras, Kees van de Guchte, Marleen Vrancken, Anne Karen Bakker en Angela Pieper.  

Samen zijn wij de dragers van de Sangha. 

Als dragers van de Sangha zijn we reeds vele jaren gecommitteerd aan het pad van Individualiteit in Verbondenheid op Venwoude. Gedurende onze jarenlange, intensieve samenwerking en betrokkenheid op elkaar hebben we veel ervaring en diepgaande inzichten opgedaan op het gebied van bewustwording, heelwording en spirituele ontwikkeling. We kunnen dan ook met recht zeggen dat we niets verkondigen zonder het eerst zelf grondig doorleefd te hebben.  

De leraren
De leraren van de Sangha, Marijke, Mauk en Pauline, hebben ruim 20 jaar met elkaar samengeleefd onder de bezielende leiding van Venwoude’s oprichter, wijlen Ted Wilson. Daarna hebben ze met elkaar opnieuw een intensieve spirituele en persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die onder meer is uitgemond in het gezamenlijke, holocratische leiderschap dat Venwoude inmiddels kenmerkt.  

In kwaliteit zijn ze totaal verschillend, alle drie zeer doorwrocht. Aangescherpt door hun onderlinge wisselwerking hebben ze deze voelbare kwaliteit op zichzelf moeten veroveren door langdurig, niet-aflatend en nog steeds doorgaand zelfonderzoek en oefening. 

De mede-drages
De vijf mede-dragers zijn ervaren spelers op het pad van Individualiteit in Verbondenheid die dezelfde ‘call’ in zichzelf ervaren als de drie facilitators. Ook zij hebben jarenlang op Venwoude samengeleefd en samengewerkt op hun pad van bewustwording en spirituele ontwikkeling. De mede-dragers zijn: Léon Gras, Marleen Vrancken, Kees van de Guchte, Anne Karen Bakker en Angela Pieper. 

Marijke Heetveld

Al meer dan 25 jaar begeleidt Marijke mensen bij het verhogen van hun kwaliteit van leven. Sinds 1991 is zij verbonden aan Venwoude en stelt zij haar leven in dienst van de zoektocht ‘waarvoor ben ik hier’ en ‘hoe werkt dat met mij en het bestaan’. Hiermee is zij meer en meer beschikbaar geraakt voor de puls van het leven.
Lees meer

Mauk Pieper

Mauk heeft ruim 25 jaar ervaring in het werken met mensen. Hij heeft een intensieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling achter de rug, wat hem de mogelijkheid geeft om zich diepgaand met mensen te verbinden. Hij laat zich breed inspireren door leraren en denkers met een integrale kijk op mens-zijn.
Lees meer

Pauline Botden

Ook Pauline begeleidt al ruim 25 jaar mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Leven met een open hart naar alles en iedereen die ze ontmoet – dat is haar pad en tevens de basis van haar grote gevoeligheid voor waarheid en verbinding.
Lees meer