Mauk Pieper

Ervaring
Mauk heeft ruim 25 jaar ervaring in het werken met mensen. Hij heeft een intensieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling achter de rug, wat hem de mogelijkheid geeft om zich diepgaand met mensen te verbinden. Hij laat zich breed inspireren door leraren en denkers die een integrale kijk op mens-zijn hebben.

‘Vanuit Integraal Oogpunt’
Mauk kent zijn positie tussen andere evolutionaire denkers en getuigt daarvan in retraites, trainingen en op zijn website www.mauk.nu – ‘vanuit Integraal Oogpunt’. Hij schrijft Blogs vanuit een integraal perspectief over de do’s en don’ts van bewuste ontwikkeling ten behoeve van jezelf, de ander en het grotere geheel. Op het gebied van Integraal leiderschap en Integrale spiritualiteit schreef hij de boeken ‘Humanity’s Second Shock and Your Unique self’ en ‘Het Centaurproces’.

Je kunt zijn teachings ook beluisteren op Mauk’s SoundCloud.

Hoe ik waardering ontvang
Onderstaande waardering voor wie ik ben, heb ik in dankbaarheid ontvangen van mensen die mijn essentie hebben leren kennen op de momenten dat ik op mijn best was. Ik heb het schijnen van mijn essentie in de loop der jaren veroverd op mijn patronen. In mijn ervaring raakt een mens nooit iets kwijt, ook zijn patronen niet. Het zijn echter inmiddels meer wegwijzers geworden dan alleen maar obstakels. Het idee dat ik mijn essentie ooit perfect zou kunnen leven zou weer een ander obstakel zijn.

Wat anderen zeggen over Mauk

Spreker vanuit het Hart
Mauk is een schone aanwezigheid, voelbaar en zichtbaar in zijn verschijningsvorm en op de manier waarop hij spreekt. Hij is helder en heeft een krachtig onderscheidingsvermogen. Zijn spreken getuigt van een intelligentie die rechtstreeks uit zijn hart komt. Tegelijkertijd is het onpersoonlijk. In het begeleiden van mensen weet hij met een soort chirurgische precisie de ander de ogen te openen.

Teamplayer
Mauk verstaat de kunst om mensen ‘in positie’ te brengen; de betrokken mensen vertellen daar met vreugde over. Hij weet verbanden en contexten zo aan te leggen dat mensen zich gezien en herkend voelen in de complexiteit van hun situatie. Zo brengt hij ons samen.

Ontwapenend
Mauk leeft in de praktijk waarover hij spreekt. Bewuste ontwikkeling, on the edge, dat is waarin hij mensen weet te ‘pakken’. Zijn ontvankelijkheid is groot, zijn lachen om zichzelf is ontwapenend en aanstekelijk.

Zelfonderzoek
Mauk heeft een enorme, niet-aflatende drive naar zijn eigen practice van meditatie, zelfonderzoek, lichaamsbeweging en lezen. Discipline is geen vies woord voor Mauk – hij weet wat het geeft. Hij getuigt ervan wat discipline veroorzaken kan; in de opvoeding van zijn dochter is dat bijvoorbeeld heel duidelijk.

Tijdens de dagOpening verbindt hij zich met mensen en weet hij een stukje teaching toe te voegen waardoor mensen ergens bovenuit getild worden. Hij vertegenwoordigt een diepe stilte die mensen raakt.”

Naar boven