Bevriende leraren

Vanaf de oprichting van Venwoude in 1988 hebben vooraanstaande internationale leraren hun weg naar Venwoude weten te vinden. De prachtige omgeving en het goede eten, in combinatie met een diepe, belichaamde spirituele beoefening en de onberispelijke zorg die hier aan alles wordt besteed, zijn bijzondere meerwaarden voor het geven van trainingen en retraites. Voor iedereen die het terrein van Venwoude op komt, is daarmee het proces van verdieping en bewustwording eigenlijk al begonnen.

Onze bevriende internationale leraren nodigen we ook regelmatig uit op de Zondagavonden van de Venwoude Sangha.

Jun Po Denis Kelly

Jun Po Denis Kelly ontving zijn erkenning als zenmeester in 1992. Hij was van 1987 tot 1993 als vice-abt en vaste yogaleraar verbonden aan het zencentrum Dai Bosatsu Zendo Kong-ji in de Catskill Mountains in de staat New York. Hij is de ontwerper van het Mondo Zen™ Koan Process, een zeer effectieve transformatiemethode waarin traditionele oosterse zenbeoefening wordt gecombineerd met westers psychologisch inzicht. Eenmaal per jaar komt hij naar Venwoude om een 7-daagse Mondo Zen-retraite geven.
Lees meer >
Mondo Zen op Venwoude >

Miranda Macpherson

Miranda Macpherson is de oprichtster van het Interfaith Seminary in Londen. Zij is een belangrijke leraar binnen de Findhorn Foundation in Schotland. Miranda woont momenteel in Californië. In haar begeleiding komen non-duale spirituele teachings tot leven. Dat gebeurt via haar synthese van zelfonderzoek geïnspireerd door Ramana Maharshi, spirituele psychologie en haar eigen vrouwelijke gratie.
Read more >
Embodying Love – Awakening Wisdom >

Isaac Shapiro

Isaac Shapiro is een internationaal bekende facilitator met een fascinatie voor het leven vanuit afstemming op de grote wijsheidstradities. Hij is een leerling van Papaji, een goeroe in de advaitatraditie van Ramana Maharshi. Al 15 jaar lang geeft hij ieder jaar een stilteretraite op Venwoude. Zijn retraites werken diep in mensen door en worden veelal ondersteund door therapeuten die intensief getraind zijn in Somatic Experience.
Read more >

Silent retreat >

Doshin Michael Nelson Roshi

Doshin ontving Inka, zijn erkenning als zenmeester, van Jun Po in 2011. Doshin heeft zijn leven in dienst gesteld van het doorgeven en verspreiden van het licht van het transformatieve Mondo Zen™-koanproces dat is ontworpen door Jun Po Denis Kelly Roshi. In zijn benadering draagt Doshin zijn diepe begrip uit van het Integrale denken en van persoonlijke en collectieve vormen van schaduw.
Read more>
Mondo Zen Retreat >

Teja Bell

Teja Bell is een gecommitteerde beoefenaar van de Dharma en de Tao en integreert in zijn werk qigong, martial arts en genezend energiewerk. Al vanaf jonge leeftijd beoefent en onderwijst hij aikido (5e dan zwarte band) en de Chinese innerlijke vechtkunsten, met een speciale nadruk op de genezende en herstellende werking van qigong en meditatie. Daarnaast is hij een Roshi in de Hollow Bones Zen Order. Sinds 1999 leidt hij regelmatig residentiële retraites in het Spirit Rock Meditation Center met Jack Kornfield en Robert Hall.
Read more >
Qigong at Venwoude>