1719 Ik moet het eerst perfect doen voordat ik verder mag

In mij zit de overtuiging dat ik het eerst helemaal goed moet doen voordat ik ermee mag stoppen.
Mauk: Wat raakt je?

Het is zo’n streng ding. Zo wil ik niet met mijzelf omgaan.
Mauk: Als eerst iets perfect moet zijn voordat je verder mag kijken zit je vast ….. tot nu toe.

Er komen nu allemaal ‘maren’ omhoog.
Mauk. Nu voel je waar je allemaal aan vast zit …. tot nu toe. En het blijkt om veel meer tegenstemmen te gaan dan alleen ‘Ik moet het eerst perfect doen’. Nu zie je waarom het niet lukt om verder te kijken. Je zou een oefening kunnen doen. Spreek uit: ‘Ik ben vrij om overal te solliciteren waar ik heen zou willen!’ En laat dan de tegenstemmen omhoogkomen. Schrijf die tegenstemmen eens op. Dan zie je je gevangenis op papier.

Ergens klinkt het gewoon te simpel.
Mauk: We zijn onbewust diep geïdentificeerd met ons overleven. Dat klinkt eenvoudig, maar word je er maar eens in de diepte waarin het in je zit bewust van. En dan niet alleen op de laag van overtuigingen, maar ook hoe dat in je fysieke systeem is geprogrammeerd.

Nu is het blanco in me.
Mauk: Interessant. Alleen al als je even bereid bent je in die diepte bewust te worden van je conditionering, komt er ruimte. Een kleine ruimte waarin potentieel iets anders kan gebeuren. Dat zijn de vruchten als je eerlijk de waarheid van je gevangenis onder ogen komt.

Ik ben er ook aan toe geloof ik.
Mauk: Je bent er naartoe gegroeid. Anders had je deze klacht niet. Dus iets in jou heeft al aan de vrijheid geproefd waar je zo naar verlangt.

Dat ervaar ik inderdaad. Dank je wel.
Mauk: dank je wel

 

Mauk Pieper
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *