1713 Chagrijnig

Ik merk hoeveel ik bezig ben met wat er allemaal niet goed is en wat er beter kan. Het is nooit goed genoeg. En daar word ik chagrijnig van, terwijl ik best goed bezig ben. Ik kan er niet van genieten.
Mauk: Ik wil je uitnodigen eerst de positie in te nemen dat je gelijk hebt. Het is waar dat alles altijd beter kan. In die zin is het ook nooit genoeg. Dat heeft niets met jou persoonlijk te maken. Zo zit het leven in elkaar.

Maar dan voelt het als een marathon waarbij er nooit een finish is.
Mauk: In zekere zin is dat ook zo.

Maar ik wil daar ook wel eens uit.
Mauk: Interessanter is de vraag waarom dat niet zo gemakkelijk gaat.  

Ik wil van dat perfectionisme af.
Mauk: Je bent iemand geworden die zich met zijn hart ergens aan weet te geven. Als je dan je ‘mooier’, ‘beter’ en ‘verder’ aan de kant gooit, lever je ook je hart in en word je depri. Je hebt gelijk dat je dat niet doet.

Dus jij zegt dat ik er niet uit wil.
Mauk: Inderdaad en terecht.

Ja dat is natuurlijk een heel mooi streven, maar …..
Mauk: Het is geen streven het is een drang zoals het hele bestaan zich wil ontvouwen. Wij mensen kunnen ons daarvan in ons hart en onze ziel bewust zijn. 

Gisteren zei iemand dat het openen van het deurtje van bewustzijn het leven alleen maar ingewikkelder maakt.
Mauk: Ik wil je uitnodigen je verlangen helemaal te laten staan en de puls van je hart als feit aan te nemen. Kijk of je daar even de tijd voor kunt nemen nu.

Het wordt al rustiger
Mauk: Je in vol bewustzijn de volte van je hart realiseren is trouw zijn aan jezelf. Dat geeft rust. En dan zie je ook waarvoor het van belang is te ontspannen, regelmatig een wandelingetje te maken, te overdenken, vrij af te nemen etc. Maar dan ben je niet afgesneden van je hart. En waar het uit zal komen …….. tja. Geef je zorg en laat het over.

Dank je wel.
Mauk: Veel plezier

Mauk Pieper
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *