1712 Lopen op het pad

De Retraite laat mij aan de ene kant meer aankomen in dat ik zoeker ben op dit pad. Aan de andere kant maakt het mij ook zenuwachtig. Zoiets van nu komt het op mij aan.
Marijke: Wat gaat nu de meeste aandacht krijgen? Dat jij zoeker op het pad bent of de sensaties die allemaal vrijkomen?

Allebei.
Marijke: O.k. Zoeker op het pad, wat betekent dit voor je?

Het heeft vooral iets fysieks; ik ben minder aan het grijpen. Het wordt rustiger. Alles wat ik hoor is van: ‘ja dat is thuis’. Daar wil ik meer van.
Marijke: Dus je bent aan het ontdekken dat spirituele ontwikkeling voor jou wezenlijk is. Nu ben je zoekend op het pad, dus je hebt een pad gevonden. Je blijft die zoeker en dat roept van alles op. Als je nu met al je aandacht naar de sensaties gaat, waar ben je dan mee bezig?

Met dat dingetje.
Marijke: Exact.

Gaat het toch weer over mij.
Marijke: Het is wel van betekenis dat je de zoeker die op het pad is met alles wat het oproept serieus neemt. Het is niet de bedoeling dat je de sensaties negeert, ze geven je ook informatie. Er is blijkbaar een huiver naar ‘wat gaat dit allemaal voor mij betekenen’. Wat zijn je stoutste verwachtingen? Blijkbaar heb je al ergens binding mee en heb je deze dagen al iets gezien van: ‘wow, is dat ook mogelijk’?

Ja. Dat is bijna ongeloofwaardig maar dat is wel nieuw.
Marijke: Is het echt helemaal nieuw?

Nee. Het lijkt in een rustiger vaarwater te komen en daarbinnen zit veel onrust.
Marijke: Het is van betekenis dat we elkaar hierin gaan ontmoeten. Mag het allemaal in dat rustige vaarwater ontvangen worden. Registreer het.
Nelson Mandela sprak in zijn inaugurele rede uit dat onze grootste angst niet is dat we klein zijn en iets niet kunnen. Onze grootste angst is dat we ons licht laten schijnen. En daar spreek jij over.
Alhoewel licht licht is, ben jij een uniek licht, het heeft echt een ander schijnsel dan mijn licht.

Dank je wel.

Marijke Heetveld
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *