1711 Wijsheid in het moment

Ik wil graag vertellen dat ik als klein meisje vaak heel bang ben geweest. Ik ben zo moe van dat te ontkennen en het alleen te dragen. Ik was heel erg bang.
Pauline: En nog regelmatig?

Ja. Ik kom dan vaak in drama, het mag er niet zijn of het moet anders.
Pauline: Je gaat er overheen, alsof het niet bestaat en wanneer je er toch aandacht voor wilt, komt het er wat theatraal uit?

Ja! Met de oefeningen die we in de training doen, sta ik direct weer in de houding van vroeger. Ik hoor mezelf dan weer als slachtoffer, in plaats van dat ik kan zeggen “Nee!”
Ik zou zo graag daaruit willen.
Pauline: Je zegt dat je ergens ‘uit’ wilt en je weet dat dat niet mogelijk is. Ik hoor ook dat je graag datgene wat in je leeft wilt kunnen uitspreken.

Ja! Hoe doe je dat dan?
Pauline: Er zijn dingen die we kunnen oefenen. Met de vraag ‘hoe’ ga je echter denken, zoek je een oplossing en ben je uit het moment en daarmee uit de wijsheid van het moment.
Het belangrijkste is wat er nu gebeurt. Je bent in contact met je verlangen én je ervaart datgene wat je in de weg zit om dit te leven. Deze beiden ‘houden’ is de weg.
Op het moment dat je je aandacht brengt naar wat je in de weg zit, wordt dat door jou erkend. Dan wordt dat rustiger, zoals alles en iedereen rustiger wordt als het zich erkend weet.
In de aanvaarding opent je geest naar wijsheid en intuïtie. Wat er dan gaat gebeuren weet je op dat moment, nooit van tevoren. Dit is het mysterie dat het leven is.

Dank je wel!

 

Pauline Botden
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *