1710 Verlangen naar wie ik wil zijn naar mijn kinderen

Als ik pijn voel kom ik in contact met een bepaalde warmte, maar ik word ook bang. Dan komt er heel veel kilte en leegte. Maar dat is niet wie ik wil zijn.
Mauk: Je hebt een verlangen naar degene die je wel wilt zijn.

Ja inderdaad.
Mauk: Als je nu jezelf gaat veranderen, kun je niet meer bekijken hoe dit pakketje werkt en zich gedraagt.  

OK?
Mauk: Er is pijn en als je in contact komt met pijn is er angst. Wanneer je van de pijn weggaat, komt er kilte. Je hebt ontdekt dat je de pijn kunt toelaten en dan is er warmte. Wat maakt je bang?

Ik ben zo bang dat ik het ook naar mijn kinderen ga doen.
Mauk: Dat is al gebeurd, je hebt dit hele pakketje al aan je kinderen doorgegeven.

Maar wat kan ik dan doen nu?
Mauk: Je zat al zo in elkaar lang voordat je kinderen kreeg. En kinderen luisteren niet naar wat je zegt. Ze luisteren en kijken naar wie je bent. Daarom is het voorleven van hoe je met dat pakketje in kwaliteit en liefde kunt leven zo waardevol.

Maar dat kan nog wel even duren.
Mauk: Vanaf het moment dat je dit pakketje van angst, pijn, verkilling en verlangen om in liefde te kunnen zijn in je bewustzijn houdt, is de angel er al uit. En je verlangen heeft een bepaalde intelligentie die zijn weg begint te zoeken.
Zo leren je kinderen, zolang ze nog in de buurt zijn, onbewust met het pakketje wat jij aan hen hebt doorgegeven om te gaan. En wellicht blijft er later nog het een en ander voor ze over, waar ze zelf mee verder mogen.

Dank je wel.

Mauk Pieper
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *