1708 Verbonden

Ik kan me zo dom en waardeloos voelen als ik me eenzaam voel. Tot ik hoor dat iemand anders er ook last van heeft, dan gaat het weer beter.
P: Je denkt dat je waardeloos bent?!

Ik voel me eenzaam en denk dan, er klopt iets niet, ik doe het niet goed. Ik kan daar zo eindeloos mee bezig zijn.
P: Wat gebeurt er nu, nu je dit ziet.

Een geraaktheid.
P: In de geraaktheid zit wijsheid.

Ik ervaar nu verbinding. Ook compassie naar mijn ‘kleine ik’ die vaak alleen was.
P: Wanneer je de tijd neemt om de geraaktheid toe te laten, val je in de grootsheid van je hart. Dat is ook de enige plek waar de verticale lijn ervaren kan worden, de lijn met het Bestaan, met de Divine, met wie je in wezen bent.
We zijn uit het paradijs gevallen van Liefde en Verbondenheid. We komen vervolgens in deze wereld en gaan dan hier in het dagelijks leven op zoek naar liefde en verbondenheid. Dat is niet de Liefde en Verbondenheid die we missen. We mogen het heel goed hebben met de mensen om ons heen, maar als we op zoek gaan naar Liefde en Verbondenheid, dan moet de ander daarvoor zorgen! Immers ik heb het niet, dan moet jij ervoor zorgen dat ik het krijg.
Liefde en Verbondenheid is onze natuurlijke aard. Dat ont-dekken gebeurt als je je spirituele ontwikkeling ter hand neemt.
Hoe is het nu met de gedachten van dom en waardeloos?

Het is heel stil en zacht nu. Ik ervaar me verbonden, niet eenzaam. Er valt nu weinig te zeggen…
Dank je wel

Pauline Botden
Venwoude Sangha
 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *