1706 Er niet iets van maken

Ik heb mijn baan opgezegd. Ik wil graag ook nog andere dingen meemaken.
Mensen zeggen dat ze me moedig vinden. Zo voel ik me alleen niet, ik voel me vooral onzeker.
Pauline: Onzeker omdat er nog niets nieuws is. Wat je weet is dat je anders wilt. Is dat onzeker?

Ik ben zo bang dat ik er niet achter kom! Ik zou zo graag de leiding nemen en een kant op kunnen gaan.
Pauline: Je hebt mensen die in jouw geval nog zouden blijven doorwerken tot ze weten wat ze wel willen. Jij zegt, ik stop nu omdat ik weet dat dit niet meer klopt. Nu sta je in een open ruimte en weet je niet wat er gaat gebeuren. Dat voelt onzeker. Vervolgens ben je bezet door het duale denken. Aan de ene kant “ik ben zo bang dat ik er niet achter kom” en vervolgens de andere kant “ik wil de leiding, dan hoef ik niet meer bang te zijn”.
Je staat in een open ruimte. Dat voelt onzeker op dit moment. Wil je dit houden, zolang het nog niet ergens heen gaat?

Ja ik wil dit laten gebeuren. Ik hoef niet zo hard te zijn naar mezelf.
Pauline: Je komt er nu achter hoe je wel gewend bent hard te zijn naar jezelf. Nu je stopt met werken kunnen er nog meer gewoonten zichtbaar worden waar je automatisch in hebt doorgewerkt. Je ontmoet wie je bent geworden.

Hier zit ook kracht in, dat voel ik nu.
Pauline: Nu je aanwezig blijft bij wat er bij je omhoogkomt, zonder er iets anders van te maken, komt er kracht omhoog.
Je angstgedachten hebben niet kunnen bedenken dat je dan kracht kunt ervaren.

Nee inderdaad, dank je wel!

Pauline Botden
Venwoude Sangha

 

 

Wekelijks de dagOpening in je mailbox? Meld je hier aan:

Deel deze dagOpening!

Terug naar alle blog's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *